Opsæt netværksprinter via Synology NAS

Når det gælder NAS-bokse (Network Attached Storage), så er Synology en af de helt store spillere. En af mange ting som man kan bruge dem til, er at koble en almindelig USB-forbundet printer til den og derefter bruge den som netværksprinter.

At få dette til at virke optimalt, kan dog være en smule snørklet. Af en eller anden grund, så er standardmetoden som Synology anbefaler for at sætte printeren op, med DS Assistant programmet, så mærkeligt indrettet at du bagefter kun kan bruge printeren fra en enkelt maskine. Det strider lidt mod formålet med at have en netværksprinter… Det kan dog lade sig gøre på en anden måde.

Først, gå til ‘Enheder og printere’. Her skal du klikke på ‘Tilføj printer’.

Tilføj printer 1 af 7
Enheder og printere > Tilføj printer

Dernæst, klik ‘Tilføj lokal printer’. Ja, jeg ved dette ikke rigtigt giver mening, men gør det alligevel 🙂

Tilføj lokal printer
Tilføj lokal printer

Vælg nu ‘Lav ny port’, og vælg ‘Standard TCP/IP port’. Derefter klik ‘Næste’.

Lav ny port
Lav ny port > Standard TCP/IP port

 

Indtast IP-adressen eller hostname på din Synology NAS. I dette eksempel har jeg brugt 192.168.0.10. Portnavnet vil automatisk blive kaldt det samme (hvilket er fint), men du kan vægle hvad du ønsker. Husk at fjerne hakket i feltet i bunden, da vi ikke ønsker at spørge printeren efter driver. Derefter klik ‘Næste’.

IP-adresse og portnavn
IP-adresse og portnavn

Windows vil nu checke efter nogle porte osv. Mens dette gøres, så læn dig tilbage og vent, da det tager et pænt stykke tid. Når den er færdig, fortsæt til næste trin.

Detekterer port...
Detekterer port…

Selv om Windows nu maler et dystert billlede af at der er gået en masse galt, så fortsæt alligevel. Vælg ‘Brugerdefineret’ og klik ‘Indstillinger’.

Brugerdefineret - Indstillinger
Brugerdefineret > Indstillinger

Under protokol, vælg ‘LPR’.
Som kønavn, skriv det navn som din Synology NAS har givet din printer. I mit tilfælde er det ‘usbprinter1’. Dette navn kan findes under ‘Eksterne enheder’ i DSM-brugerfladen (NAS-styresystemet).
Husk også at vælge  ‘LPR Byte Counting aktiveret’. Dernæst klik ‘OK’.

Eksterne enheder - info
Eksterne enheder > Info

 

LPR indstillinger - kønavn
LPR indstillinger > kønavn

For at færdiggøre processen, blot klik på ‘Næste’. Du skulle nu blive præsenteret med en bekræftelse på at alt er sat op, og få mulighed for at udskrive en printertestside.

Gør dette på hver enkelt af dine computere, og din printer skulle være fuldt funktionel fra dem alle.

Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1

Skriv en kommentar