Specielle karakterer på et dansk Mac-tastatur

For nogle år siden købte jeg en Macbook Air. Her fandt jeg hurtigt ud af at det ikke altid er lige nemt/intuitivt, når der skal skrives specielle karakterer via tastaturet. Problemet er, at nogle karakterer som man f.eks. bruger i programmering, ikke altid er vist visuelt på tasterne af Apples tastaturer. Tydeligvis, så er det for at sørge for at det designmæssigt ser pænt ud. Det er fint, men gør det bare lidt svært for os at finde ud af hvor på tastaturet disse karakterer findes.

For at gøre det endnu værre, så er det ikke altid nemt at søge sig frem til hvor de er, når man ikke kører amerikansk layout.

Eksempler på karakterer:

\      (backslash)
|      (pipe)
[ ]   (square brackets / tuborgklammer)

Da jeg købte maskinen i sin tid, arbejdede jeg med serverdrift ude i det private erhvervsliv. Her var det ofte nødvendigt for mig at forbinde til Windows-maskiner via Remote Desktop (Fjernskrivebord). Hvis man gør dette fra en Mac, gør det hurtigt et i forvejen træls problem nærmest skrækkeligt, siden det tvinger dig til at bruge en underlig blanding af Windows og Mac tastaturlayout.

Jeg har ofte brugt disse data som en personlig reference, og de har også været nyttige for flere andre mennesker. Du kan evt lave et bogmærke, så du kan finde det i fremtiden. Har du tilføjelser til listen, så skriv endelig i kommentarfeltet 🙂

BEMÆRK: Disse er muligvis kun korrekte hvis du bruger et dansk QWERTY-tastatur

MacOS på et laptop keyboard (har en ‘fn’ key til nogle tastekombinationer)
Shift + Alt + 7 = \ (backslash)
Alt + 8 = [ (square bracket start)
Alt + 9 = ] (square bracket slut)
Alt + i = | (pipe)

MacOS og CoRD Remote Desktop client til at styre en Windows-maskine
Shift + Alt + 2 = @ (snabel-a)
Alt + < = \ (backslash)
Alt + 4 = $ (dollartegn)
Alt + ´ = | (pipe)

MacOS og VMware View client til at styre en Windows-maskine (VDI)
Right Alt + 2 = @ (snabel-a)
Right Alt + < = \ (backslash)

MacOS og Remote Desktop til at styre en Windows-maskine
Control + Option + < = \ (backslash)

Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
71

Skriv en kommentar