PC-Geeks Discord FAQ

Ofte stillede spørgsmål angående vores Discord-server. Klik på spørgsmålet for at folde svaret ud.

[01] Hvad er PC-Geeks for noget?

Det er et dansk Discord-community, hvor vi sidder en flok mennesker med forskellig baggrund. Vi gamer, programmerer og ikke mindst hjælper folk med computerproblemer. Grundlæggende alt muligt computer-relateret. Spiller du virtual reality (VR) så er dette også et godt sted at være. Communitiet er en relanceret version af hvad der oprindeligt startede på IRC (Quakenet) i kanalen #pc-geeks. Alle er velkomne. Vi forventer ikke meget af dig, ud over almindelig god og civilseret opførsel. De fleste af de oprindelige brugere er fra det nordligste af Danmark, men vi har folk fra alle landsdele.

[02] Hvordan startede PC-Geeks?

Communitiet blev oprindeligt startet op tilbage i 2002 på IRC (Internet Relay Chat), på netværket Quakenet som kanalen #pc-geeks. Her sad vi og hyggede som i dag, men vi beskæftigede os meget med IT support og selvfølgelig gaming. Kanalen blev relativt populær, og vi holdt en del LAN parties sammen osv indtil det hele lidt døede ud omkring 2006, på grund af arbejdsmæssige forpligtelser osv. Det hele blev relanceret på Discord den 4. maj 2016 (Star Wars dag), og er siden vokset til det det er i dag.

[03] Jeg aner ikke hvordan jeg kom herind. Hvordan er jeg endt her?

Du har sikkert skrevet discord.dk i din browser istedet for discord.com. Vi bruger discord.dk som det primære link til vores community, hvilket vil sige at går du ind på discord.dk, bliver du sendt direkte ind på PC-Geeks Discord serveren.

[04] Hvad betyder "Din Discord-konto skal være bekræftet via email før du kan skrive herinde."?

Det betyder blot at du skal have oprettet en bruger til Discord generelt, og have bekræftet den ved at klikke et bekræftelseslink i en mail du har modtaget. Før du har gjort dette, kan du ikke skrive på PC-Geeks. Dette er for at forhindre problemer med spam. For mere info, se dette link: https://support.discordapp.com/hc/en-us/articles/213219267-Resending-Verification-Email

[05] Er I tilknyttet selve Discord udviklerne, eller på anden vis direkte associeret med dem?

Nej, vi er bare en ganske almindelig Discord server, og er på ingen måde tilknyttet eller associeret med udviklerne bag Discord. Vi har bare været heldige at kunne købe domænet discord.dk for på den måde at kunne profilere os som et stort og centralt dansk Discord-baseret community.

[06] Hvordan taler jeg med andre herinde gennem mit headset?

For at tale med andre i stedet for bare at chatte via tekst, kan du hoppe ind i en af vores stemmechats/stemmekanaler/voice channels. Disse findes under kategorierne "Stemmechat" og "Stemmechat (privat)" i bunden af sidebjælken.

[07] Hvordan formaterer jeg udseendet på mine tekstbeskeder?

Kig her hvis du vil læse mere om hvordan tekstbeskeder kan tilpasses med fed, kursiv, understregning, gennemstreget, samt hvordan man laver kodeblokke:

https://support.discordapp.com/hc/en-us/articles/210298617 (grundlæggende guide)
https://gist.github.com/ringmatthew/9f7bbfd102003963f9be7dbcf7d40e51 (avanceret guide)

[08] Hvordan inviterer jeg folk herind?

Hvis du vil invitere andre herind, hvilket vi opfordrer alle til at gøre, så giv dem dette link: https://discord.gg/MjGXchQAcf Alternativt kan du bruge dette, som også peger herind:

https://discord.dk
[09] Hvad går rangsystemet ud på?

Ved at skrive inde på vores tekstchat-kanaler, får man xp point. Disse gør at man stiger i level, og derfor kommer længere opad mod toppen af brugerlisten. Rangsystemet er udelukkende kosmetisk, og tjener kun det formål at vise hvem der er mest aktive på tekstchatten. Bemærk: der optjenes ikke xp point ved at poste i #botspam

[10] Hvordan fungerer det med xp point, kan jeg bare spamme løs og stige helt vildt hurtigt?

Systemet med xp er lavet således at du, når du skriver en besked, får en tilfældig mængde xp (mellem 15 og 25 point). Dog kan man kun få xp en gang i minuttet, og dermed kan det ikke betale sig at spamme. Gør du dette, vil din xp sikkert også bare blive nulstillet af en moderator - måske vil du endda blive ekskluderet fra xp systemet. Bemærk: der optjenes ikke xp point ved at poste i #botspam

[11] Hvor finder jeg leaderboard?

Leaderboardet, som viser listen over mest aktive medlemmer herinde, findes på http://leaderboard.pc-geeks.dk/

[12] Hvem skal jeg henvende mig til, hvis der er nogen eller noget der generer mig?

Har du behov for at rapportere spam, brud på reglerne, nogen der generer dig eller lignende ting, kan du tage kontakt til en af moderatorerne herinde. Husk dog at spørge om lov før du skriver en privatbesked. Listen over moderatorer er:

@GibStorm (Tommy)
@agony (Jan)
@GnaXi (Andi)
@MadMax (René)
@mewm (Dennis)
@Qarnax (Allan)
@vikingkongur (Ári)
@banke (Frederik)

[13] Jeg kan ikke komme ind på/snakke på mange af stemmekanalerne, hvorfor?

For at forhindre at folk udefra bare hopper ind på stemmekanalerne med det samme, og råber og skriger derinde, er der visse krav til adgangen på de forskellige kanaler.

Lobby (public): alle kan forbinde og tale som standard. Kræver blot man har fået Idler (Lvl. 0) rank. som tildeles automatisk efter ca. 5 min.
Spilchat #X-kanalerne: kræver at man er Idler (Lvl., 0) eller Newbie (Lvl. 1) for at kunne forbinde til disse.
Game Streaming: kræver at man er VIP (Lvl. 10) før man kan forbinde til den.
The World's End: kræver [Voksenstatus], som manuelt tildeles folk af moderatorerne.

I tillæg til dette så er der folk der har deres egen private stemmekanal, under Stemmechat (privat) kategorien. Disse har kun manuelt tildelte mennesker rettigheder til.

Idler (Lvl. 0) status tildeles automatisk af @DynoBot efter man har været på serveren i ca 5 minutter. Newbie (Lvl. 1) tildeles ret hurtigt efter man har skrevet noget.

[14] Må jeg poste et link til min server herinde?

Som udgangspunkt nej, da vore #retningslinjer foreskriver at man ikke må annoncere (regel nr 9). I visse tilfælde kan man dog få dispensation, men kun hvis du helt ekstraordinært har fået tilladelse af en moderator.

[15] Hvad er #rendestenen, og hvordan får jeg adgang til den?

Rendestenen er det eneste sted hvor NSFW/voksenindhold såsom nøgenhed osv må postes. For at få adgang til sektionen, skal du manuelt tildeles [Voksenstatus] rollen af en moderator. Bemærk; selv derinde gælder vore #retningslinjer ! Du kan kun få adgang til denne sektion, hvis du er 18 år eller ældre.

[16] Hvad er #legepladsen, og hvordan får jeg adgang til den?

Legepladsen er en tekstkanal som kun folk med [Børnestatus] rollen har adgang til. [Børnestatus] tildeles manuelt af moderatorerne. Du kan kun få adgang til denne sektion, hvis du er under 18 år gammel.

[17] Jeg forsøger at lave et post i #om-mig-selv, men kan ikke lægge billede og tekst i samme indlæg. Hvordan gør jeg det?

På grund af måden Discord fungerer på, er det vigtigt at du smider billedet op først og laver teksten som kommentar til billedet. Gør du det på denne måde, vil det hele blive vist som ét post.

[18] Hvordan bruger jeg musikbotten?

Musikbotten @RhythmBot gør dig i stand til at høre musik i stemmekanalen "Jukeboksen" i kategorien "Musik". Gå ind i "Jukeboksen", og derefter skriv $join inde i #botspam. Herefter vil botten joine "Jukeboksen". Hvis du derefter skriver $play f.eks., vil botten afspille lyden fra de videoer den finder på det link i stemmekanalen. De øvrige kommandoer kan ses i #kommandoliste .

[19] Hvordan ændrer jeg udseendet på mit user rank card?

Hvis man bruger kommandoen !rank i botspam, får man returneret et user rank card som viser ens rang osv. For at tilpasse dette, skal man gå til siden https://mee6.xyz/ og logge ind med sin Discord bruger. Herefter vil man kunne gå til brugermenuen i toppen (viser dit brugernavn) og klikke "Edit rank card". Herinde vil du som standard kunne ændre accentfarven og niveau for gennemsigtighed. Vil du have et baggrundsbillede, skal du desværre betale for det. Denne betaling går ikke til os (PC-Geeks), men til udviklerne af botten. Det er derfor ikke noget vi kan ændre på.

Eksempel på et tilpasset user rank card kan ses herunder: https://cdn.discordapp.com/attachments/373011247777447936/453150924941295626/card.png

[20] Hvorfor kan jeg ikke vedhæfte filer og billeder til #generelt?

For at gøre det mere overskueligt og nemmere at følge med i hvad der skrives om derinde, ikke mindst når der er rigtigt meget aktivitet, så har vi besluttet at sådanne ting bør smides op inde i #brugerfeed. Dette skulle gøre overblikket meget bedre, sørge for at folk bruger #brugerfeed mere til det det er ment til, samt opfordre til at man bruger de pågældende underkanaler såsom #support, #gaming, #hardware osv (hvor der stadig er mulighed for at vedhæfte billeder), mere.

 

Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1