Undgå automatisk slukning på Logitech G930

Er man en gamer, så har man sikkert også fundet ud af hvor vigtigt det er at have et godt gamer-headset. De fleste gamere sidder ofte sammen og spiller, eller også er man på voice chat løsninger som TeamSpeak eller Mumble mens de spiller. I begge disse tilfælde, så er det en absolut nødvendighed at man har et headset med god lyd og ikke mindst en god mikrofon.

Logitech laver hardware til mange ting, men især deres gamerserie Logitech G er blevet uhyre populært. Primært er det nok mest tastaturerne og gamermusene de fleste folk skaber sig bekendtskab med, men der laves også en række gamer headsets. Blandt disse finder man Logitech G930, som er et trådløst 7.1 surround headset med programmerbare knapper på siden og over 10 timers batteritid. Dette headset har mange gode kvaliteter, men desværre også et par irriterende karaktertræk.

Eftersom headsettet er trådløst, så har Logitech valgt at bygge en automatisk slukningsfunktion ind i headsettet. Funktionens formål er at slukke headsettet automatisk efter 15 minutter hvis der ikke har været brugt lyd gennem det. Desværre er funktionen ikke særligt god til at vurdere om der er blevet brugt lyd, ikke mindst i de seneste versioner af Logitech Gaming Software softwarepakken som headsettet kræver, hvilket betyder at mange har problemer med at det blot slukker hvert kvarter uanset hvad. Mildest talt irriterende (og ubrugeligt). Heldigvis kan funktionen slåes fra, hvis man kan finde ud af at redigere lidt i en xml-fil.

Selv om det ville have været smart af Logitech blot at inkludere en knap i softwaren til at slå den automatiske slukningsfunktion fra, så har de desværre ikke været så venlige mod os. Det betyder at vi skal “hacke” lidt for at opnå at få det slået fra. Heldigvis lyder det sværere end det i realiteten er, ikke mindst når man ved hvor man skal kigge.

2015-08-27 10_06_00-Logitech Gaming Software

Funktionen styres af Logitech Gaming Software, som installeres på maskinen for at opnå udnyttelse af surround, omdefinering af knapperne osv. Når softwaren er installeret vil filerne dertil ligge på en af følgende lokationer (alt efter om maskinen er 64-bit eller 32-bit):

 • “C:\Program Files\Logitech Gaming Software”
 • “C:\Program Files (x86)\Logitech Gaming Software”

I mit tilfælde er maskinen 64-bit, hvilket betyder at softwaren ligger under “C:\Program Files\Logitech Gaming Software”. På langt de fleste moderne maskiner vil dette være tilfældet, da de fleste maskiner idag er 64-bit, så hvis du er i tvivl så prøv den ene lokation først, kig derefter den anden. Hvis du finder mappen “Logitech Gaming Software”, og der er en fil kaldet LCore eller LCore.exe derinde, så er du det rette sted.

Herfra skal vi ind i en undermappe der hedder “Resources”. Derinde findes en lang række andre undermapper, hvor mange af dem har navne der svarer til Logitechs produkter – heriblandt G930. Går du ind i mappen “G930” og videre ind i en mappe der hedder “Manifest”, så vil du finde en enkelt fil der hedder “Device_Manifest.xml” (vises muligvis kun som “Device_Manifest” på din maskine). Det er denne fil som vi skal redigere i, da den indeholder alle indstillinger relateret til Logitech Gaming Software for dette specifikke headset.

For lige at opsummere, så findes filen på min maskine på følgende lokation:
“C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest”

Eftersom vi nu skal rette i filen, så anbefaler jeg at du kopierer filen til dit Windows skrivebord og efterfølgende retter den der. Når så filen er rettet og gemt som den skal være kan du blot kopiere den ind og overskrive originalen.

Fremgangsmåden

 1. Kopier filen “Device_Manifest.xml” til dit skrivebord. Lad mappen med originalen være åben, den skal vi bruge senere.
 2. Åbn filen med Notesblok ved at højreklikke på den, og vælg “Rediger”.
 3. Inde i Notesblok, gå op i menuen “Formater” og vælg “Tekstombrydning”. Det gør så teksten tilpasses til vinduet.
 4. Nu skal du finde det vi skal redigere. Led efter <battery turnOffInterval=”900″ hvilket er de 15 minutter (900 sekunder = 15 minutter). Det kan gøres manuelt, eller via søgefunktionen som findes i menuen “Rediger” >”Søg…”
 5. Når du har fundet det rette sted, så retter du “900” til “0”, så der står <battery turnOffInterval=”0″
 6. Gem filen, enten med menuen “Filer” > “Gem”, eller med CTRL+S og luk Notesblok.
 7. Kopier nu den nye, modificerede fil ind i mappen med originalen, og lad den overskrive originalen. Dette kræver muligvis brug af adminstratorrettigheder, hvilket du skal sige ja til.
 8. Genstart nu maskinen.

2015-08-27 10_43_26-Device_Manifest.xml - Notesblok

Dit headset vil nu ikke længere slukke hvert kvarter, forudsat du har gjort det hele rigtigt.

Husk dog følgende:

 1. Dit headset vil nu ikke længere slukke af sig selv, overhovedet. Husk derfor at slukke det selv, når du ikke skal bruge det mere. Ellers vil batteriet sikkert være fladt når du skal bruge det næste gang.
 2. Næste gang du opdaterer Logitech Gaming Software vil ændringen blive overskrevet, hvorefter du skal lave rettelsen igen. Jeg vil dog stadig stærkt anbefale at softwaren opdateres løbende, da der ellers kan opstå andre problemer. Forhåbentlig får Logitech endda dette problem fixet i en kommende version.
Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1

Skriv en kommentar