Find din Windows 10 licensnøgle

Efter at være blevet velsignet med en gratis opdatering til Windows 10 den 29. juli, så synes man jo bare det hele er lækkert. Hvis man er som mig, så kommer man dog til at tænke senere;  hvad gør jeg egentlig hvis jeg skal geninstallere min maskine? For at kunne gøre dette, skal man jo have en licensnøgle. Den har man desværre ikke fået tilsendt af Microsoft da man opgraderede, og den sidder af logiske årsager ikke på et klistermærke under computeren, som den jo så ofte ellers gør.

Heldigvis kender Windows selv denne nøgle, den er bare ikke meget for at vise dig den. Hvis du gerne vil have din nøgle skrevet ned til fremtidig brug, så viser jeg her hvordan du får den gravet frem.

For at få Windows til at afsløre licensnøglen, skal du bruge et lille program som hedder NirSoft ProduKey. Programmet er gratis, og er rimeligt nemt at bruge. Blot hent det ned fra deres side og start det. Herefter skal du lede efter linien hvorpå der står ‘Windows 10’, og skrive den nøgle ned der står i kolonnen ‘Product Key’ ud for denne. Det skal selvfølgelig lige siges at nøglen først vil være der efter du har opgraderet til Windows 10.

2015-08-06 23_39_43-Billeder
Husk selvfølgelig ikke at opbevare denne nøgle på computeren, med mindre du lægger den i Dropbox / OneDrive / Box eller lignende, da den jo ellers ikke vil være tilgængelig hvis der sker noget med din maskine. Ved at lægge den i en cloud storage løsning som de ovenævnte, vil du altid kunne tilgå den og tjenesterne tilbyder alle gratis plads.

Programmet ProduKey kan hentes via kildelinket i bunden af indlægget, eller her hvis du synes deres side er svær at finde rundt i.

Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur

Skriv en kommentar