Nye officielle apps fra Facebook til Windows 10

N√•r det kommer til s√•kaldte “native apps”, s√• har man l√¶nge n√¶rmest kunnet f√łle sig som det u√łnskede stedbarn p√• Windows-platformen. Hvor b√•de iOS/OSX og Android har haft fuldt udbyggede tilg√¶ngelige apps til b√•de Facebook, Facebook Messenger og Instagram som er lavet af Facebook selv, s√• har man p√• Windows v√¶ret overladt til mangelfulde 3. partsprogrammer som ofte mangler mange vigtige funktioner, og i visse tilf√¶lde slet ikke virker. Dette har Facebook nu endelig lavet om p√•.

Facebook-app-Live-Tile-Magnifying-Glass

Facebook

Fra i dag af, er de f√łrste versioner af b√•de Facebook og Facebook Messenger tilg√¶ngelige i Windows Store. Selve Facebook-app’en l√¶ner sig meget op af selve deres side, og tilbyder derfor n√¶rmest alt af hvad man kan derp√•, blot p√• en mere elegant og Windows 10 integreret m√•de. Du kan derfor ogs√• b√•de f√• integrerede Windows 10 notifikationer, samt f√• en Live Tile i Start-menuen. Facebook-app’en er endnu ikke blevet frigivet til Windows 10 telefoner, kun til PC og tablet. Telefon-versionen skulle dog v√¶re lige p√• trapperne.

 

App-Facebook_Messenger-1024x576

Facebook Messenger

Den nye Facebook Messenger app giver ligeledes mulighed for at f√• integrerede Windows 10 notifikationer. Faktisk s√• beh√łver man slet ikke huske at starte programmet op selv for at f√• notifikationer, n√•r f√łrst du har sat programmet op indledningsvist (brugerlogin osv). Windows s√łger selv for at g√łre dig opm√¶rksom p√• nye h√¶ndelser, hvorefter du s√• kan klikke p√• skrivebords-notifikationen for at √•bne app’en og vise beskeden. Som det kan ses p√• ovenst√•ende billede, s√• er alle funktionerne som man m√•ske m√•tte kende fra iOS/Android versionerne s√•som stemmebeskeder, muligheden for at sende gif-billeder, og de mere obskure funktioner s√•som at kunne skifte chatfarve osv. ogs√• tilstede.

 

Instagram_app_winphone10_tumblr_o6ci35DZXD1r1thfzo1_1280

Instagram til Windows Phone 10

Efter en n√¶rmest uendelig lang beta-fase, s√• er Instagram omsider tilg√¶ngelig p√• Windows Phone 10 i en “endelig” udgave. En af de funktioner som tidligere har v√¶ret mest savnet, underst√łttelsen for direkte beskeder (Instagram Direct), skulle nu endelig v√¶re tilg√¶ngelig ogs√•. Tidligere har man v√¶ret tvunget til at bruge 3. parts app’en 6tag for at kunne dette. Derudover er der ogs√• underst√łttelse for en Live Tile, video og Instagram Explore (udforsk-funktionen).

 

Man m√• h√•be at denne trend med nye 1. partsprogrammer til Windows tager til. Platformen har potentiale p√• app-omr√•det, men har indtil videre haft sv√¶rt ved at kunne f√łlge med p√• denne front.

Vi har ikke selv gennemtestet de ovenst√•ende apps, men hvis du har erfaring, tips eller sp√łrgsm√•l, s√• skriv i kommentartr√•den herunder.

Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1

Skriv en kommentar