Nye officielle apps fra Facebook til Windows 10

NĂ„r det kommer til sĂ„kaldte “native apps”, sĂ„ har man lĂŠnge nĂŠrmest kunnet fĂžle sig som det uĂžnskede stedbarn pĂ„ Windows-platformen. Hvor bĂ„de iOS/OSX og Android har haft fuldt udbyggede tilgĂŠngelige apps til bĂ„de Facebook, Facebook Messenger og Instagram som er lavet af Facebook selv, sĂ„ har man pĂ„ Windows vĂŠret overladt til mangelfulde 3. partsprogrammer som ofte mangler mange vigtige funktioner, og i visse tilfĂŠlde slet ikke virker. Dette har Facebook nu endelig lavet om pĂ„.

Facebook-app-Live-Tile-Magnifying-Glass

Facebook

Fra i dag af, er de fĂžrste versioner af bĂ„de Facebook og Facebook Messenger tilgĂŠngelige i Windows Store. Selve Facebook-app’en lĂŠner sig meget op af selve deres side, og tilbyder derfor nĂŠrmest alt af hvad man kan derpĂ„, blot pĂ„ en mere elegant og Windows 10 integreret mĂ„de. Du kan derfor ogsĂ„ bĂ„de fĂ„ integrerede Windows 10 notifikationer, samt fĂ„ en Live Tile i Start-menuen. Facebook-app’en er endnu ikke blevet frigivet til Windows 10 telefoner, kun til PC og tablet. Telefon-versionen skulle dog vĂŠre lige pĂ„ trapperne.

 

App-Facebook_Messenger-1024x576

Facebook Messenger

Den nye Facebook Messenger app giver ligeledes mulighed for at fĂ„ integrerede Windows 10 notifikationer. Faktisk sĂ„ behĂžver man slet ikke huske at starte programmet op selv for at fĂ„ notifikationer, nĂ„r fĂžrst du har sat programmet op indledningsvist (brugerlogin osv). Windows sĂžger selv for at gĂžre dig opmĂŠrksom pĂ„ nye hĂŠndelser, hvorefter du sĂ„ kan klikke pĂ„ skrivebords-notifikationen for at Ă„bne app’en og vise beskeden. Som det kan ses pĂ„ ovenstĂ„ende billede, sĂ„ er alle funktionerne som man mĂ„ske mĂ„tte kende fra iOS/Android versionerne sĂ„som stemmebeskeder, muligheden for at sende gif-billeder, og de mere obskure funktioner sĂ„som at kunne skifte chatfarve osv. ogsĂ„ tilstede.

 

Instagram_app_winphone10_tumblr_o6ci35DZXD1r1thfzo1_1280

Instagram til Windows Phone 10

Efter en nĂŠrmest uendelig lang beta-fase, sĂ„ er Instagram omsider tilgĂŠngelig pĂ„ Windows Phone 10 i en “endelig” udgave. En af de funktioner som tidligere har vĂŠret mest savnet, understĂžttelsen for direkte beskeder (Instagram Direct), skulle nu endelig vĂŠre tilgĂŠngelig ogsĂ„. Tidligere har man vĂŠret tvunget til at bruge 3. parts app’en 6tag for at kunne dette. Derudover er der ogsĂ„ understĂžttelse for en Live Tile, video og Instagram Explore (udforsk-funktionen).

 

Man mÄ hÄbe at denne trend med nye 1. partsprogrammer til Windows tager til. Platformen har potentiale pÄ app-omrÄdet, men har indtil videre haft svÊrt ved at kunne fÞlge med pÄ denne front.

Vi har ikke selv gennemtestet de ovenstÄende apps, men hvis du har erfaring, tips eller spÞrgsmÄl, sÄ skriv i kommentartrÄden herunder.

Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1

Skriv en kommentar