Nye officielle apps fra Facebook til Windows 10

Når det kommer til såkaldte “native apps”, så har man længe nærmest kunnet føle sig som det uønskede stedbarn på Windows-platformen. Hvor både iOS/OSX og Android har haft fuldt udbyggede tilgængelige apps til både Facebook, Facebook Messenger og Instagram som er lavet af Facebook selv, så har man på Windows været overladt til mangelfulde 3. partsprogrammer som ofte mangler mange vigtige funktioner, og i visse tilfælde slet ikke virker. Dette har Facebook nu endelig lavet om på.

Facebook-app-Live-Tile-Magnifying-Glass

Facebook

Fra i dag af, er de første versioner af både Facebook og Facebook Messenger tilgængelige i Windows Store. Selve Facebook-app’en læner sig meget op af selve deres side, og tilbyder derfor nærmest alt af hvad man kan derpå, blot på en mere elegant og Windows 10 integreret måde. Du kan derfor også både få integrerede Windows 10 notifikationer, samt få en Live Tile i Start-menuen. Facebook-app’en er endnu ikke blevet frigivet til Windows 10 telefoner, kun til PC og tablet. Telefon-versionen skulle dog være lige på trapperne.

 

App-Facebook_Messenger-1024x576

Facebook Messenger

Den nye Facebook Messenger app giver ligeledes mulighed for at få integrerede Windows 10 notifikationer. Faktisk så behøver man slet ikke huske at starte programmet op selv for at få notifikationer, når først du har sat programmet op indledningsvist (brugerlogin osv). Windows søger selv for at gøre dig opmærksom på nye hændelser, hvorefter du så kan klikke på skrivebords-notifikationen for at åbne app’en og vise beskeden. Som det kan ses på ovenstående billede, så er alle funktionerne som man måske måtte kende fra iOS/Android versionerne såsom stemmebeskeder, muligheden for at sende gif-billeder, og de mere obskure funktioner såsom at kunne skifte chatfarve osv. også tilstede.

 

Instagram_app_winphone10_tumblr_o6ci35DZXD1r1thfzo1_1280

Instagram til Windows Phone 10

Efter en nærmest uendelig lang beta-fase, så er Instagram omsider tilgængelig på Windows Phone 10 i en “endelig” udgave. En af de funktioner som tidligere har været mest savnet, understøttelsen for direkte beskeder (Instagram Direct), skulle nu endelig være tilgængelig også. Tidligere har man været tvunget til at bruge 3. parts app’en 6tag for at kunne dette. Derudover er der også understøttelse for en Live Tile, video og Instagram Explore (udforsk-funktionen).

 

Man må håbe at denne trend med nye 1. partsprogrammer til Windows tager til. Platformen har potentiale på app-området, men har indtil videre haft svært ved at kunne følge med på denne front.

Vi har ikke selv gennemtestet de ovenstående apps, men hvis du har erfaring, tips eller spørgsmål, så skriv i kommentartråden herunder.

Kildemateriale:
Synes godt om
Synes godt om Elsker Haha Wow Ked af det Sur
1

Skriv en kommentar